14/10/2014

EEN DROOM

IKKE BRAVO HAD EEN DROOM

De woning is onvoorzien stampvol bezoekers. Ook in de trapgang en op het terras zitten vrienden en kennissen waaronder dichters, schrijvers, kunstschilders en beeldhouwers. Zowel vrouwen als mannen. Meerdere onder hen zijn al jaar en dag gestorven.

Geen probleem. Lekkere dampende zuurkool met varkenschouder,Frankfurter-worst, mostaard, aardappelpuree, wijn en bier. Alles in overvloed.

Buiten schijnt de zon en de ommuurde achtertuinen zijn

overbevolkt met kippen, konijnen, katten en honden. De dakgootduiven strijken in grote getallen neer. Merels hebben hun nest in de hoge struiken. Mussen scheren in formatie voorbij. Kortom een paradijs.

Bij het plots ontwaken uit zijn stoute droom is het 5 uur in de morgen. Absolute stilte. Koffie zetten en de poes Lola op het terras laten om frisse lucht te scheppen. Ontbijt. De broodresten klein snijden en in de tuin gooien voor de vogels. Ikke bravo herinnert zich flarden. Hij vraagt zich af of het iets te betekenen heeft. Zo ja WAT? Dromen zijn bedrog zegt de volksmond. Waarschijnlijk om te voorkomen dat je van het goede pad afdwaalt. Je dagelijkse plichten opzij schuift en in een ZWEVENDE WERELD terecht komt waar noch orde noch wet heerst.

Eigenlijk wel lekker!

10:29 Gepost door Oras | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |